Çok şık tığ işi bere...

Zevkle ördüğüm ve çok hoşuma giden bu bereleri sizlere göstermek istedim. Ördükçe örülüyor çok güzel bir model. Komşumun başında görüp örneğini çıkardım söylemesi ayıp. Yapılışınıda anlatmak istiyorum eminim çok beğeneceksiniz.
İpimiz ince olursa 2 kat yapabilirsiniz yada orta kalınlıkta 4-5 numara ile örülebilen bir ip seçebilirsiniz. Biraz tüylü yumuşak bir ip olursa çok daha hoş durur.
6 zincir çekip halka yapıyoruz, içini 12-14 kadar sık iğne ile dolduruyoruz. 2. sırada her deliğe 2 kere batıp 2 katına çıkarıyoruz sık iğne sayısını. 3. sırada 3-4 seferde bir çift batıyoruz. yaklaşık 10 sıra kadar sık iğne ile arttırma yaparak düz ve yuvarlak tepe kısmını örüyoruz.
Şimdi örneğin ilk sırasına geldik. Her deliğe bir 2 li trabzan yapıyoruz yanlız 3 trabzanda bir 2 zincir çekiyoruz. Bir sonraki sırada Boşluklara 3 trabzan yapılıp alt sıradaki 3 lü grup trabzanın hepsini tığa alıp 3 kere ipimizi dolayıp bir seferde topluyoruz. Yani fıstık yapıyoruz. Bundan sonraki sıralar bu şekilde devam ediyor. Arttırma yapılmıyor, o yüzden ilk başlarken sayımızı ayarlamamız lazım. Büyükler için 23-25 sıra, 2-4 yaş için 17-19 sıra yeterli. (Verdiğim ölçü boyu değil berenin eni içindir) boyunu kendi ölçülerinize göre ördükçe ölçüp ayarlayabilirsiniz. Yapılış aşamalarının fotoğraflarını çektim ama bir sorun oldu fotoğraf makinesinde yeniden çekip eklemeye çalışacağım. Kolay gelsin.